info@sanoholistic.com 088-546-38-59
Боуен терапевт
Боучен терапия - Вълшебната сила за самолекуване на тялото

Техниката Боуен е динамична система от движения по тялото, които го стимулират да се самолекува. Прави го по един холистичен начин, като използва вътрешните оздравителни механизми на тялото. На специфични места практикуващият изпраща сигнали към нервната система, а тялото прави останалото, отговаряйки, както е възможно. При болестни състояния честотата на трептене на клетките е различна. Движенията Боуен възстановяват нормалната чесота на трептене. Техниката Боуен възстановява баланса посредством вегетативната нервна система/ВНС/. Тя контролира повече от 80% от телесните функции и е лесно податлива на стрес. Оздравяване се получава след като ВНС промени дейността си от симпатикова към парасимпатикова.

Боуен сесията съдържа групи движения с паузи между тях, които са необходими, за да започне тялото да реагира. Обикновено продължава между 15 и 45 минути в зависимост от приложените процедури. Всяка възраст е удачна да приеме сесия Боуен, от кърмачета до възрастни пациенти. Може да се ползва при много широк спектър от заболявания, някои от които: болки в гърба, ишиас, стомашно-чревни проблеми, мигрени, други главоболия, проблеми в рамо, таз, коляно, глезен, шия, менструални и менопаузални нарушения, хормонални смущения, заболявания на щитовидната жлеза, дихателни състояния, инфекции, сенна хрема, астма, различни травми, пренапрежение и т.н., бебешки състояния като колики, алергични състояния, запушен слъзен канал и др.

Сесиите се провеждат веднъж на 7 - 10 дни, при хронични тежки състояния дори на 2 седмици, за да има време тялото да обработи подадената му информация.

Боуен техниката се прилага от сертифициран специалист!

Вашите въпроси и записване :

Д-р Виктория Димитрова, 0899 82 22 57