info@sanoholistic.com 088-546-38-59

За 2015 година: 21.01, 17:54 ч., до 11.02, 15:57 ч.

           19.05, 3:49,ч., до 12.06, 00:33 ч.

           17.09, 20:09 ч., до 9.10, 16:57 ч.

  Под ретроградно движение на планетите се има предвид, че на нас от Земята ни се струва, че планетата  се движи напред, после забавя хода, спира и започва да се връща назад. В действителност това, че се движи назад е само визуално, планетата просто е забавила своята скорост. В периодите на ретроградност на Меркурий ние можем да изпитваме затруднения, свързани със сферите на неговото влияние.

Меркурий – богът Хермессимволизира мисълта,разбира се всяка мисъл се изразява чрез словото . С думите ние изразяваме това, което мислим. Хермес е посланик на боговете ,неговата мисия е – да разнася информацията от висшите към низшите измерения и обратно. Ако нямахме думи не бихме могли да изразим  това, което сме, да се свържем със света около нас, да изразим нашите идеи и мнения. Меркурий изразява способността да вербализираме нашите впечатления и да  материализираме образите, свързва се с понятия като-интелект, информация, търговска дейност. В близкото ни обкръжение с братя сестри и съседи.

Какво се случва, когато Меркурий е ретрограден?Ако винаги сме имали яснота за дадено нещо, тя започва да се губи, правим неправилни преценки, объркват се плановете ни, информацията която получаваме е неясна и неразбрана, губят се писмата, интернета спира или колата ни се разваля на сред пътя. Ако подпишем договор, особено брачен договор, сключим сделка на Ретрограден Меркурий, се оказват  неуспешни и се разпадат.

Според Астрологията ретроградният Меркурий:

  • Ще ни създаде проблеми с комуникациите ,компютрите ,проблеми с телефоните ,загубване на писма, мейли.
  • Проблеми с транспорта, задръствания на пътя,закъснения,неуредици с колата с техниката и електроуредите.
  • Може да изпаднем в непредвидени ситуации,неразбиране от страна на другите, да се объркат плановете ни.
  • Да се отложат и променят подписването на важни договори или сделки.
  • Възможно е да срещнем хора и ситуации от миналото си,да се върнат стари приятели и да се повторят стари ситуации, което не е случайно. Вероятно има какво да поправим или да се освободим  от тях.

Разбира се, всичко гореописано няма да ви се случи,но със сигурност поне няколко от тях.

Не предприемайте нови и важни за вас начинания.

Не подписвайте важни договори,ако може отложете ги за по-добро време,проверявайте това което пише или подписвате.

Не правете големи и скъпи покупки – особено електроуреди, телефони коли, компютри – могат да се окажат със скрит дефект.

В разговорите и отношенията с хора,бъдете внимателни – често има неразбиране и се завихрят конфликти (Меркурий управлява комуникациите).

Затова, вгледайте се навътре в себе си, анализирайте всичко което сте планували, но не правете нови планове. Възможно е да ви хрумнат нови и оригинални идеи, запишете ги, но не бързайте да ги осъществявате. Ако сте допуснали грешки, поели сте по погрешен път – сега е момента да ги поправите. Добре е ако сте обещали нещо – направете го сега, върнете дългове, ако имате такива. Ако искате да направите нещо безвъзмездно – сега е точното време.

Бъдете търпеливи, изчаквайте спокойно срещи с приятели, близки и съмишленици.

Време за медитиция и практикуване на йога, да се свържем с вътрешният Аз, да се отърсим от стари и ненужни мисловни модели.

Автор : Мариана Николова 

Още свързани теми:
За хората, които пресичат пътя ни и нас самите…
Единственият начин тази статия да има смисъл за вас е, ако сте срещнали  човек, който е бил пуснат по пътя ви, за да ви помогне да се потопите дълбоко в ...
ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ
СЕМЕНАТА НА ХРИСТОВО СЪЗНАНИЕ
Памела канализира Йешуа Скъпи приятели, Говори Йешуа и с голяма любов от сърцето си Ви поздравявам. Познавам всички ви. Мога да видя и почувствам душите ви и дори познавам някои от вас ...
ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ
Всичко е именно така, както трябва да бъде, така ли е?
„Така и трябва да бъде“, „За всичко това трябва да има някаква висша цел“, „Всичко става именно така както трябва“. Тези фрази много лесно се казват от тези, които са ...
ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ
Послание на Арктурианска група от 7 декември 2014 година
Уважаеми, ние ви приветстваме, В това време на любов и празници  върху  всички вас се оказва натиск от много страни. Заставени сте да смятате , че колкото повече, толкова по- добре ...
ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ
АКО ЖИВОТЪТ Е ИГРА, ТОВА СА ПРАВИЛАТА…
"Животът е поредица от уроци, които трябва да се изживеят, за да бъдат разбрани." Хелън Келър Д-р Чери Картър-Скот е психолог, консултант, инструктор, международен лектор, автор, треньор, води семинари и е председател на Борда ...
ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ
За хората, които пресичат пътя ни и нас
СЕМЕНАТА НА ХРИСТОВО СЪЗНАНИЕ
Всичко е именно така, както трябва да бъде,
Послание на Арктурианска група от 7 декември 2014
АКО ЖИВОТЪТ Е ИГРА, ТОВА СА ПРАВИЛАТА…

Вашият коментар