info@sanoholistic.com 088-546-38-59
Видове кристали
02/01/2011

< < < Минералите като лечебно средство

Този съвършен строеж на идеалните кристали обяснява и техните еднакви свойства, но различни качества.Всеки кристал има свой характер, симетрия, индивидуална възможност за пречупване и разпространение на светлинните лъчи, различна твърдост и т.н.

Планинският кристал е онова, което науката нарича пиезоелектрически ефект, който присъства и в цветните камъни, но в по-малка степен. Той вибрира в хармония с магнитната енергия на Земята и е основен елемент на планетата. Кристалът абсорбира, съхранява, трансформира и предава тази енергия. Енергията на планинския кристал прониква във всичко, освен в оловото – прониква в пространствата между атомите и предава промяната на клетъчно ниво. Болестта се превръща в здраве по мощни и позитивни начини.

Друзите са кристали с обща основа. Тяхната енергия е по-разпръсната (или разсейваща). Използват се за създаване на лечебно поле в стаята или в тялото.

Кристалите са основни регулатори на жизнените процеси на Земята. Те непрекъснато приемат магнитни и електрически потоци, излъчвани от различни източници в Космоса и ги ретранслират около нас.

Избор и лечение – първата крачка е да си изберем един или два кристала. Най-напред усетете и почувствайте камъка. Изберете го по външно и аурично привличане. Заложете на осезанието и зрението – вижте го или го докоснете. Най-красивият кристал не е задължително най-силният или подходящият за вас. Почувствайте енергията му.Енергиите са подобни на тези при полагането на ръцете и се появяват след няколко минути. Обърнете внимание на усещанията си, чувствата и промените в настроението, които идват от контакта с камъка. Идеалният кристал за вас сам ще ви се покаже. Всеки кристал и всеки човек притежават неповторима аура, затова връзката между тях е неповторима.Външният вид на кристала е от второстепенно значение. Следвайте собствения си усет и интуиция. Изберете този камък, който създава най-позитивно и добро чувство във вас.

Статията е от Мая Владигерова

Вашият коментар